Nástražný výbušný systém v areáli bývalého cukrovaru

20.08.2013 Trnava

Na operačná stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave bol dňa 18. augusta 2013 o 12.51 hod. nahlásený nástražný výbušný systém v areáli bývalého cukrovaru v obci Sládkovičovo.

Na miesto udalosti bola vyslaná hasičská jednotka s technikou AHZS Mercedes-Benz Atego so štvorčlennou posádkou z hasičskej stanice v Galante. Na mieste sa v tom čase nachádzali tri hliadky polície, ktoré už čiastočne vykonali evakuáciu bytového domu, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti vstupnej vrátnice do areálu bývalého cukrovaru.

Zasahujúci príslušníci Hasičského a záchranného zboru po príchode na miesto udalosti vymedzili nebezpečný priestor a za pomoci polície uzavreli areál a Cukrovarskú ulicu. Následne bola vykonaná evakuácie aj druhého bytového domu, v ktorom sa nachádzalo 30 osôb (13 bytov) a príslušníci odstavili objekty od energií (plyn a elektrická energia). Následne sa namiesto udalosti dostavili policajní psovodi, ktorý za pomoci služobného psa preverili priestor.

Výsledok prieskumu nepotvrdil prítomnosť nástražného výbušného systému, hasičská jednotka odovzdala miesto udalosti polícii a vrátila sa na základňu. Zásah bol ukončený v čase 14.53 hod.
 
npor. Ing. Tomáš Bílik
samostatný odborný inšpektor
 

Vyberte región